Сирийците гласуват в неделя за да изберат нов парламент, докато

...
Сирийците гласуват в неделя за да изберат нов парламент, докато
Коментари Харесай

Сирия гласува на парламентарни избори

Сирийците гласоподават в неделя с цел да изберат нов парламент , до момента в който държавното управление в Дамаск се бори с интернационалните наказания и западащата стопанска система, откакто завзе още веднъж огромни елементи от раздраната от войната страна, написа Агенция Франс Прес.

Повече от 7 400 изборни секции ще се отворят в 7:30 сутринта локално време, в регионите, следени от държавното управление, в това число за първи път в някогашните опозиционни замъци.

Очаква се партията на президента Башар Асад и неговите съдружници да заемат по-голямата част местата в 250-те локалния парламент в третите сходни избори, които ще се проведат след началото на войната преди 9 години.

В навечерието на вота един човек беше погубен, а различен ранен при два гърмежа в Дамаск, заяви държавната осведомителна организация САНА.
Няколко листи на претенденти бяха позволени в цялата страна, само че всяка действителна съпротива отсъства, а ръководещата партия Баас се чака да резервира своята надмощие, разяснява Агенция Франс Прес. Портрети на част от 1658-те претенденти са окачени в столицата от седмици, измежду които и няколко видни предприемачи.

Изборите, два пъти отлагани от април заради пандемията от ковид, идват в миг, в който множеството сирийци се тормозят от растящите разноски за живот. Много претенденти излизат с стратегии, обещаващи да се оправят с инфлацията и да подобрят инфраструктурата, опустошена от спора.

Милиони сирийци, живеещи в чужбина, след бягството си от война, в която починаха повече от 380 000 души, нямат право на глас.

Но за първи път гласуването ще се организира в територия, завзети от държавното управление, в това число в региона на Източна Гута край Дамаск и в южната част на провинция Идлиб в северозападната част на страната. След поредност от военни победи, подкрепени от основния съдружник Русия, държавното управление още веднъж управлява към 70% от територията на страната, споделя Сирийската обсерватория за правата на индивида.

В последните избори през 2016 година изборната интензивност възлизаше на 57%.

Тазгодишното гласоподаване идва, когато Дамаск се бори да съживи стопанската система, унищожена от 9 години война, западните наказания и финансовата рецесия в прилежащ Ливан.

Цените на храните в Сирия се покачиха с над 200% през последната година и в този момент са 20 пъти по-високи от равнищата преди войната, споделя Световната стратегия за прехраната.

В страна, в която над 80 " % от хората към този момент живеят в беднотия, Организация на обединените нации предизвести, че в този момент сирийците са изправени пред „ невиждана рецесия на глада “.
Изборите също се организират в месеца, в който Башар Асад означи второ десетилетие на власт и седмици откакто Съединени американски щати постановиха нови наказания против Сирия, в това число и против брачната половинка на президента.

on 19 July 2020 to elect members of the People's Council of Syria.
— Haidar Ahmad (@Haidar_Ahmad_)

Следващите президентски избори се чакат през 2021 година и претендентите ще се нуждаят от писменото утвърждение на най-малко 35 членове на Народното събрание.
Министърът на външните работи Валид ал Муаллем предишния месец съобщи, че Асад ще остане на власт, " до момента в който сирийците желаят той да остане ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР