Сирийско бебе, родено под развалините на земетресението, става на 6 месеца, щастливо заобиколено от осиновеното си семейство

...
Бебе, родено под развалините на семейния си дом, разрушен от
Коментари Харесай

Бебе, родено под развалините на семейния си дом, разрушен от смъртоносното земетресение което удари Турция и Сирия преди шест месеца, е в добро здраве с осиновеното си семейство

От GHAITH ALSAYED и BASSEM MROUE Associated Press, 5 август 2023 г., 12:02 ч. Земетресението, което удари Турция и Сирия преди шест месеца, е в добро здраве, обича я осиновено семейство и обича да се усмихва дори на непознати.

Тъмнокосото бебе Афраа оцеля 10 часа под развалините, след като земетресението на 6 февруари смаза до смърт нейните родители и четирима братя и сестри в северния сирийски град Джиндерис. Когато я намериха, пъпната й връв все още беше свързана с майка й.

Нейната история плени света по това време и хора от цял ​​свят предложиха да я осиновят.

След като прекара дни в болница в Северна Сирия, Афраа беше освободена и предадена на леля си по бащина линия и нейния съпруг, които я осиновиха и я отглеждат заедно със своите пет дъщери и двама сина. Афраа беше предадена на семейството на леля си дни след като беше направен ДНК тест, за да се увери, че момичето и леля й са биологично свързани, каза нейният осиновен баща Халил ал-Савади.

В събота бебето Афраа се забавляваше, люлееше се на червена люлка, висяща от тавана, докато ал-Савади я буташе напред-назад.

„Това момиче е моята дъщеря. Тя е точно същата като моите деца“, каза ал-Савади, седнал с кръстосани крака с Афраа в скута си.

Ал-Савади каза, че прекарва деня в апартамент, който е наел, но през нощта семейството отива на палатково селище, за да пренощува, тъй като децата му все още са травматизирани от земетресението, което уби повече от 50 000 души в Южна Турция и Северна Сирия.

Според Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси, повече от 4500 смъртни случая и 10 400 ранени са докладвани в северозападна Сирия поради земетресенията. Изчислено е, че 43% от ранените са жени и момичета, докато 20% от ранените са деца на възраст от пет до 14 години.

Опустошителното земетресение с магнитуд 7,8 удари през г. ранните часове на 6 февруари, последвани от множество вторични трусове. Сред най-тежко засегнатите райони беше контролираната от бунтовниците северозападна Сирия, където живеят около 4,5 милиона души, много от които бяха разселени поради 12-годишния конфликт в страната, който уби половин милион.

Когато Афраа порасне, казва Ал-Савади, той ще й разкаже историята за това как е била спасена и как нейните родители и братя и сестри са били убити при опустошителното земетресение. Той каза, че ако той не й каже, жена му или децата му ще го направят.

Ден след като бебето пристигна в болницата, служители там я кръстиха Ая — арабски за „знак от Бог“. След като семейството на леля й я осинови, тя получи ново име, Афраа, на името на покойната си майка.

Дни след раждането на Афраа, осиновената й майка роди дъщеря Атаа. Оттогава тя кърми и двете бебета, каза ал-Савади.

„Афраа пие мляко и спи по-голямата част от деня“, каза ал-Савади.< /p>

Ал-Савади каза, че е получил няколко предложения да живее в чужбина, но каза, че е отказал, защото иска да остане в Сирия, където родителите на Афраа са живели и са били убити.< /p>

Биологичният баща на Афраа, Абдула Турки Млейхан, е родом от Кшам, село в източната провинция Дейр ел Зур, но напуска през 2014 г., след като групировката "Ислямска държава" превзема селото , Салех ал-Бадран, чичо на бащата на Афраа, каза по-рано този месец.

„Много сме щастливи с нея, защото тя ни напомня за своите родители и братя и сестри “, каза ал-Савади. „Тя много прилича на баща си и сестра си Навара.“

___ Mroue съобщи от Бейрут.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР