Сирийският външен министър Уалид ал Муалем обвини Турция, че е

...
Сирийският външен министър Уалид ал Муалем обвини Турция, че е
Коментари Харесай

Сирия: Турция е един от главните спонсори на тероризма

Сирийският външен министър Уалид ал Муалем упрекна Турция, че е един от основните спонсори на тероризма в неговата страна и в района и я упрекна в закононарушения против човечеството поради спирането на водата на над 10 градове, които се съпротивлявали на турската окупация, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В авансово записано изказване пред провеждащото се онлайн Общо заседание на Организация на обединените нации Ал Муалем съобщи, че спирането на водата е заплашило живота на мирни жители, изключително поради коронавирусната рецесия.

Сирийският първи посланик упрекна Турция и в оказване на всякаква поддръжка " на Джебхат ан Нусра и свързани с нея терористични групи, които убиват невъзмутимо сирийци ".

" Провежда се работа по " турцизиране на нашите територии, постанова се групово наказване на милиони цивилни, на които не се разрешава да живеят в турската окупация в Хасака и в десетки градове на турската граница ", съобщи още Ал Муалем.

Според него Анкара транспортира " терористи и наемници, които някои назовават " умерена съпротива ", от Сирия в Либия ". Освен това турските управляващи " нарушават суверенитета на Ирак ", употребяват бежанците " като разменна монета с Европа " и предявяват " със мощ искания към енергийни запаси в Средиземноморието ", акцентира сирийският първи посланик.

" Сегашният турски режим е станал противозаконен съгласно интернационалното право ", съобщи министър Ал Муалем. " Неговите политики и дейности, които заплашват сигурността и стабилността на целия район, би трябвало да бъдат спрени ".

Представителството на Турция в Организация на обединените нации съобщи, че " отхвърля напълно побърканите изказвания на сирийския режим, цялостни с нелепи обвинявания " и упрекна държавното управление на Башар Асад, че " от дълго време е изгубило легитимността си " и е направил закононарушения против човечеството.

Ал Муалем съобщи също, че сирийското държавно управление " няма да пожали старания, с цел да приключи с всички вероятни средства, налични според интернационалния закон, окупацията " на сирийска територия от американски и турски сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР