Сирийският президент Башар Асад заяви днес в отворено писмо до

...
Сирийският президент Башар Асад заяви днес в отворено писмо до
Коментари Харесай

Башар Асад: Победата е близо

Сирийският президент Башар Асад съобщи през днешния ден в отворено писмо до държавните войски, че към този момент са покрай продобиване на войната, след поредност от победи на терен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Победата ни е близо ", написа Асад във връзка 73-ата годишнина от основаването на сирийската войска.

Повече от 7 години след началото на спора, силите на режима съумяха да отвоюват от бунтовниците и джихадистите цели райони и от този момент управляват над две трети от територията, в това число огромна част от основните градове, пътища и няколко контролно-пропускателни пунктове.

Сирийските войски са подпомагани военно от съветските и иранските съдружници, както и от бойци на ливанската проиранска партия Хизбула и иракски, ирански и афганистански милиции.

Те съумяха да напреднат на терен след смъртоносни бомбардировки и съглашения за капитулация, наложени на бунтовниците, довели до изтеглянето на десетки хиляди бойци и околните им от секторите, завзети още веднъж от режима в Дамаск.

Днес сирийският президент загатна военните интервенции и тези съглашения като цитира в писмото си голям брой браншове, отвоювани от бунтовници и джихадисти.

" От Хомс и Палмира до Алепо, от Каламун и Дейр аз Зор до Източна Гута и Западна Гута, други градове и други села. Накрая те бяха принудени да изоставен - унижени, те се изтеглиха, откакто ги накарахме да почувстват авансово горчивия усет на провалянето ", сподели Асад в писмото, оповестено от президентството.

В момента силите на режима се пробват да завземат още веднъж цялата територия на провинциите Дараа и Кунейтра, 90 % от която към този момент е под държавен надзор.

Миналата седмица Асад сподели, че новият приоритет на неговите войски е отвоюване на северозападната провинция Идлиб, следена от джихадистите и няколко размирен групировки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР