Сирийският президент Башар Асад заяви, че размерът на щетите от

...
Сирийският президент Башар Асад заяви, че размерът на щетите от
Коментари Харесай

Сирийският президент: Щетите от бедствието многократно надвишават възможностите ни

Сирийският президент Башар Асад съобщи, че размерът на вредите от разрушителното земетресение предходната седмица неведнъж надвишава опциите на сирийската страна да се оправи с тях, и благодари на всички страни, в това число на " арабските братя и другари " за оказаната помощ след бедствието, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Мащабът на бедствието и дилемите, пред които сме изправени, неведнъж надвишават наличните благоприятни условия ", сподели Асад в първото си телевизионно послание след земетресението предишния понеделник.

Сирийското държавно управление заяви, че броят на жертвите в териториите, които управлява, е 1414. Данните от следените от бунтовниците региони в Северозападна Сирия са за над 4000 починали.

Активната фаза на избавителната интервенция за потърпевшите от земетресението в Сирия приключи, заяви в това време Центърът за помиряване на враждуващите страни в сирийския спор към съветското министерство на защитата, представен от ТАСС.

Организация на обединените нации прикани страните членки да обезпечат 1 милиард $ в помощ на милионите хора в Турция, наранени от земетресението, съобщи ДПА.

" Днес Обединените народи насочат филантропичен апел за набирането на 1 милиард $ за хората в Турция, потърпевши от най-разрушителните трусове, сполетявали страната от век насам ", сподели генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш. По думите му тази сума ще стигне за оказването в продължение на най-малко три месеца на помощ на 5,2 милиона души и ще разреши на филантропичните организации да се включат в напъните на страната за оправянето с последствията от бедствието. Той съобщи, че Турция е страната, приемаща най-големия брой бежанци в света, и добави, че тя от години демонстрира голяма благотворителност към сирийските си съседи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР