Сирийският президент Башар Асад, в интервю за телевизия RT, каза,

...
Сирийският президент Башар Асад, в интервю за телевизия RT, каза,
Коментари Харесай

Асад: В Сирия косвено се води третата световна война

Сирийският президент Башар Асад, в изявление за телевизия RT, сподели, че измежду " Белите каски " " се мяркат и лицата на тези, които бяха в редиците на " Ал Кайда ", написа Inews.

``
реклама

" Сред тези сякаш ангели от " Белите каски " се мяркат лицата на тези, които бяха в редиците на Ал Кайда. Те са ясно забележими, изображенията са доста ясни. Включително измежду тях е и този, който отрязва главите на хората, има и един, който изяде сърцето на мъртъв боец. Всичко това елементарно може да се откри в интернет. Никой в нашия район не има вяра на PR събитията с Бели каски. Те са крило на Фронта ан-Нусра ", сподели президентът.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди отпущането на 4,5 милиона $ помощ на неправителствената организация за правата на индивида " Бели каски ” в Сирия.

През лятото на 2018 година Асад съобщи, че хипотетичната химическа офанзива, станала в сирийската Дума, е инсценирана и разпространяването на информация за нея от организацията " Бели шлемове " се трансформира в PR ход на Англия.

Той не изключи, че петролът може да се смята за един от факторите при експлоадирането на война в Сирия.

" Не забравяйте, че Съединени американски щати са във война с целия останал свят. Тук приказваме за тектонични промени и " трусове ". В края на краищата остарелият международен ред, основан след Втората международна война, надживя себе си, изключително след разпадането на Съветския съюз. Еднополюсният международен модел към този момент не работи. Редица възходящи сили като Русия, Китай, Индия и други се открояват ", сподели той.

Както означи сирийският президент, в това време " във връзка с международното водачество Съединени американски щати не желаят да признаят никого за собствен сътрудник " – даже Англия, Франция и други огромни страни.

" Значи американските сътрудници не са приети и по тази причина в този момент се водят борби. Войната в Сирия е дребен модел на третата международна война, която се води индиректно ", добави той.

Асад по-рано съобщи, че казусът със Съединени американски щати е, че от тяхна позиция те водят война за оцеляване. Според сирийския президент Вашингтон организира такава политика, тъй като губи своята надмощие.

" Американската политика като цяло е построена върху опити и неточности. Те нахлуха в Афганистан – нищо не се получи. Нахлуха в Ирак – нищо не се получи. Те започнаха да нахлуват в други страни, само че по други способи. Те трансформираха своя метод ", сподели той.

Според Асад Съединени американски щати са уверени, че водят война за оцеляване заради загубата на надмощие.

" Проблемът със Съединените щати е, че от тяхна позиция те в този момент водят война за оцеляване, тъй като губят хегемонията си. И взеха решение да се бият с Русия, Иран, Сирия – с всички, които кажат " не ". Дори със съдружници, даже и със западните държавни управления, в случай че кажат " не ". Те са подготвени да се бият с тях. Те се нуждаят от " принадлежности ”, добави сирийският държавен глава.

Както отбелязва сирийския водач Съединени американски щати изпратили армията си в Ирак, само че разбрали, че тази концепция не работи.

" Загубите бяха огромни и за това трябваше да се заплаща даже вътре в Съединените щати ", уточни той.

Асад преди този момент съобщи, че Доналд Тръмп е станал най-хубавият президент на Съединените щати, само че не поради политиката си, а поради прозрачността на изказванията си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР