Сирийският президент Башар Асад разреши извършването на иракски удари срещу

...
Сирийският президент Башар Асад разреши извършването на иракски удари срещу
Коментари Харесай

Асад разреши иракски удари над Сирия

Сирийският президент Башар Асад позволи осъществяването на иракски удари против ДАЕШ над Сирия. За тях няма да бъде належащо особено позволение от Дамаск.

Това са съобщили сирийски медии.

Това решение акцентира положителните двустранни връзки и съдействие в битката против джихадистите.

Асад получи писмото от иракския министър председател Адел Абдел Махди с искане за съгласуваност сред двете страни в битката против тероризма.

Така Багдад получава " зелена светлина " за удари против групировката " Ислямска страна " вътре в Сирия, откакто разгласи разгрома на ДАЕШ в Ирак.

Припомняме, че иракските военновъздушни сили направиха няколко удара против ДАЕШ в Сирия през предходната година с утвърждението на сирийското държавно управление на президента Башар ал Асад и ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция, която се бори с ДАЕШ.

Ирак, който разгласи дефинитивна победа над ДАЕШ през декември, има положителни връзки с Иран и Русия, главните съдружници на Асад в сирийския спор, макар че в същото време се радва на мощна поддръжка от обединението, ръководена от Съединени американски щати.

ДАЕШ прибягна до партизански тактики, откакто изостави задачата си да управлява територии и да сътвори самопровъзгласен халифат на територията на Ирак и Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР