Сирийският президент Башар Асад посети провинция Алепо. Това е първа

...
Сирийският президент Башар Асад посети провинция Алепо. Това е първа
Коментари Харесай

Първа визита на Асад в провинция Алепо от началото на конфликта в Сирия

Сирийският президент Башар Асад посети провинция Алепо. Това е първа негова аудиенция там от началото на спора в Сирия, почнал през 2011 година В Алепо Асад посети една от основните топлоелектрически централи в Сирия, заяви президентската канцелария, представена от Франс прес.

Град Алепо, който беше икономическата столица на Сирия преди 2011 година, стана сцена на яростни боеве сред държавните сили, от една страна, и размирен фракции и групировката " Ислямска страна " (ИД), от друга, от 2012 година до 2016 година, когато държавното управление си върна контрола над града.

Асад дойде в Топлоелектрическа централа " Алепо " в източната част на едноименната провинцията, с цел да участва " на започването на работата " на част от оборудването, се показва в известие на президентската канцелария в " Телеграм ".

" Провинция Алепо е още по-пострадала от другите провинции ", сподели Асад, представен от канцеларията си.

" Никой огромен град не пострада колкото Алепо, във връзка с водоснабдяването, електрозахранването, услугите, от снаряди, опустошения и тероризъм ", добави президентът.

" Следователно провинцията и градът имат право да бъдат най-големите печеливши от възобновяване на централата ", заключи Асад.

Пълното въвеждане в деяние на тази централа, която е една от най-важните в страната, ще способства за зареждане с електричество на град Алепо и предградията му.

Асад участва също на откриването на възобновена водна помпена станция, която е била изцяло разрушена през 2012 година по време на спора, заяви президентската канцелария в " Телеграм ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР