Сирийският президент Башар Асад каза днес, че всяка военна намеса

...
Сирийският президент Башар Асад каза днес, че всяка военна намеса
Коментари Харесай

Башар Асад: При всяка наша победа на Запад се надигат гласове, които застрашават мира

Сирийският президент Башар Асад сподели през днешния ден, че всяка военна интервенция на западните страни против неговата страна ще нагнети " повече неустойчивост в района и в целия свят ". Той приказва на среща с гостуващия в Дамаск върховен член на иранското управление Али Акбар Велаяти, който в този момент е консултант на висшия водач на Ислямската република аятолах Хаменей, оповестява „ Ройтерс “.

Асад уточни, че " изказванията на някои западни политици за допустимо военно нахлуване против Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни ".

" След всяка наша победа на бойното поле на Запад се надигат гласове и се чуват закани против нас в опит да бъде изменен ходът на събитията, Е, само че такива гласове и възможни дейности няма да допринесат за нищо, с изключение на да засилят неустойчивостта в района и да изложат на опасност интернационалния мир и сигурност ", акцентира сирийският президент.

Иранският делегат, от своя страна, съобщи, че Техеран поддържа твърдостта на Сирия и на нейния народ във войната против тероризма ".

Той уточни също, че " заканите на някои западни страни да атакуван Сирия се основават на неистини след освобождението на Източна Гута ". " Това е повтаряща се лъжлива агитация, която се употребява всякога след следващото проваляне на поддържаните от Съединени американски щати бунтовници в Сирия.

Ядосани от разгрома на своите наемници на бойното поле, Съединени американски щати и техните съдружници повтарят измислиците за приложимост на химическо оръжие в Сирия ", сподели Велаяти в изявление за организация Тасним.

Сирия и Иран " взаимно ще противодействат на провокациите и нападателните закани от страна на Съединени американски щати, Израел и техните съдружници ", акцентира иранският политик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР