Сирийският президент Башар Асад каза днес, че иска да разшири

...
Сирийският президент Башар Асад каза днес, че иска да разшири
Коментари Харесай

Сирийският президент иска да разшири бизнес отношенията на страната си с Русия

Сирийският президент Башар Асад сподели през днешния ден, че желае да разшири бизнес връзките на страната си с Русия с вярата, че това ще помогне на Дамаск да се оправи с новите американски наказания против Сирия, които може да подкопаят военните триумфи, реализирани благодарение на Москва, съобщи Ройтерс. Асад беседва в Дамаск с вицепремиера на Русия Юрий Борисов и с външния министър Сергей Лавров.
Вицепремиерът Юрий Борисов съобщи пред кореспонденти, че двете страни работят по възобновяване на към 40 обекта, в това число в енергийната инфраструктура в Сирия.

Лавров сподели, че на срещата с Асад и двете страни са отбелязали, че обстановката в Сирия в този момент е относително спокойна и е належащо да се работи за стабилизиране на тази наклонност. Сегашната обстановка по думите му се дължи на обстоятелството, че Сирия, в това число с поддръжката на Русия, е устояла в битката против интернационалния тероризъм и силите, които са се борили за заличаване на сирийската държавност. Руският първи посланик изрази убеденост, че и останалите терористични гнезда на територията на Сирия ще бъдат изцяло унищожени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР