Сирийският президент Башар Асад е дал висока оценка на съветското

...
Сирийският президент Башар Асад е дал висока оценка на съветското
Коментари Харесай

Асад е дал висока оценка на съветското оръжие след ударите по Сирия

Сирийският президент Башар Асад е дал висока оценка на руското въоръжение, употребявано за отразяване на ракетния удар на Съединени американски щати, Англия и Франция по сирийски цели, съобщи ТАСС. Това заяви през днешния ден депутатът от съветската Дума Сергей Железняк, член на управлението на партията "Единна Русия ", след среща на съветски парламентаристи с Асад.

Железняк сподели, че от позиция на Асад вчерашните удари са били експанзия и добави, че съветските депутати споделят тази позиция. Асад се е изказал доста добре за "руското оръжие, посочило предимство над оръжието на агресорите ", сподели Железняк.

Тази оценка удостовери и Дмитрий Саблин, ръководителят на съветската делегация. По думите му Асад е изтъкнал, че вчерашните удари са били отблъснати от Сирия "със руски ракети, създадени през 70-те години ", показал е, че от 90-те години в американски филми съветското оръжие е било показвано като "изостанало ", само че в този момент е станало ясно кой в действителност изостава.

За да възвърне стопанската система си, на Сирия ще са й нужни 400 милиарда $, е декларирал Асад. Важна задача е възобновяване на инфраструктурата, за което ще трябват 10-15 години и не по-малко от 14 милиарда $, цитира Саблин думите на сирийския президент.

Той е декларирал също, че не чака в Сирия западни компании, изключително в петролната и газовата сфера. Асад е споделил, че е разговарял за това с съветския президент Путин в Сочи и че желанието е в Сирия да работят съветски компании.

Сирийският президент е приел покана да посети Русия - Хантимансийския самостоятелен регион, и е споделил, че децата му предходната година са били на отмора в лагера "Артек ", в Крим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР