Сирийският президент Башар Асад да не използва химически оръжия в

...
Сирийският президент Башар Асад да не използва химически оръжия в
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Асад да не използва химически оръжия в Идлиб

Сирийският президент Башар Асад да не употребява химически оръжия в бунтовническия анклав Идлиб. За това предизвестиха американските управляващи.

В противоположен случай Вашингтон ще отговори уместно на офанзивата.

Това съобщи представителят на Белия дом Сара Сандърс.

Изявлението идва на фона на слуховете за подготвяна атака на Дамаск, която Организация на обединените нации дефинира като опасност за филантропична злополука в Идлиб.

Кремъл отхвърли по-рано предизвестието на американския президент Доналд Тръмп, Сирия да не стартира атака в бунтовническия анклав Идлиб и съобщи, че регионът е " гнездо на тероризма ".

Тръмп предизвести сирийския президент Башар ал Асад и съдружниците му Иран и Русия да не " нападат неразумно " северозападната сирийска провинция, заявявайки, че стотици хиляди хора могат да бъдат убити.

" Само да приказваш с предизвестия, без да вземеш поради доста рисковия, негативен капацитет на цялата обстановка в Сирия, евентуално не е цялостен и изчерпателен метод ", разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Властите в Сирия имат цялостното право да преследват " терористи " в държаната от бунтовниците в Сирия провинция Идлиб, съобщи в петък първият посланик на Русия Сергей Лавров в отговор на апела на Организация на обединените нации Москва да омекоти Дамаск и да се отсрочи офанзивата против бунтовниците.

Според Лавров управляващите в Сирия имат правото да пазят своя суверенитет и да гонят и унищожават всякаква терористична опасност, намираща се на нейната територия.

Лавров разказа екстремистите в Идлиб в Сирия като " гноясал цирей ", който би трябвало да бъде премахнат. След диалози със саудитския си сътрудник в Москва, Лавров разяснява, че бойците употребяват цивилни като човешки щит.

В изявление за " Ройтерс " по време на посещаване в Израел, съветникът на Белия дом по национална сигурност Джон Болтън означи, че контактите на Съединени американски щати с Русия не включват съгласие за интервенция на сирийските сили против бунтовниците в Идлиб. Той предизвести, че Съединени американски щати ще отговорят, в случай че бъдат употребявани химически оръжия в Идлиб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР