Сирийският президент Башар ал Асад кацна в Москва за среща

...
Сирийският президент Башар ал Асад кацна в Москва за среща
Коментари Харесай

Асад кацна в Москва с голяма делегация за среща с Путин

Сирийският президент Башар ал Асад кацна в Москва за среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, президентството в Дамаск в канала си в " Телеграм ".

С него, съгласно изказването, е и огромна министерска делегация.

В изказване на Кремъл се показва, че Путин и Асад ще разискват политическото, комерсиалното и филантропичното съдействие, дружно с " опциите за изцяло споразумяване на обстановката в и към Сирия ".

Визитата - първа след опустошителното земетресение в северна Сирия и южна Турция - съответствува с началото на митингите през март 2011 година, прераснали във въоръжена битка против Асад, а по-късно - и във война с медиатори.
Русия се намеси в сирийския спор с военни през 2015 година и оказа помощ на режима на Асад да отвоюва огромни територии от " Ислямска страна ". Интервенцията обаче продължи и против други групи - както джихадистки, по този начин и други съперници на властта. Днес, оттатък зоните на въздействие на Турция и подкрепяни от Съединени американски щати кюрдски организации, Москва съжителства с Техеран в някои територии, а от време на време му е в действителност съперник и поражда напрежение.
Асад. Дестинациите, до които лети от началото на спора, са малко: с изключение на Русия измежду тях са Иран и (наскоро) Оман.

 " Западът пробва да разчлени Сирия ": Путин и Ердоган завоалирано подлагаха на критика САЩ
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР