Сирийските ВВС са приведени в състояние на пълна бойна готовност

...
Сирийските ВВС са приведени в състояние на пълна бойна готовност
Коментари Харесай

Сирийските ВВС са в пълна бойна готовност в очакване на нов удар от Запада

Сирийските Военновъздушни сили са приведени в положение на цялостна бойна подготвеност в очакване на нов удар от западната коалиция, поради хипотетично потребление на химическо оръжие, предават международните осведомителни организации, базирайки се на Al-Masdar News.

Според изданието в понеделник, 27 август, авиобазата Мезех е била приведена във висша степен на бойна подготвеност, поради известията, че се приготвя нов удар по Дамаск от страна на Съединени американски щати и съдружниците им. базирайки се на източници. Военното летище в Мезех бе една от задачите и при офанзивата през април т.г.

За нов удар против Дамаск предизвести първо съветника на президента на Съединени американски щати по въпросите на сигурността Джон Болтън по време на срещата му с шефа на съветската ФСБ Николай Бортников в Женева предходната седмица.

По-късно, на 25 август, за допустима офанзива разгласи и Министерството на защитата на Русия. Тогава стана известно, че Вашингтон е трансферирал в Персийския залив разрушителя " Sullivans " с 56 крилати ракети, а в авиобазата Ел Удейд в Катар - стратегически бомбардировач B-1B, въоръжен с 24 ракети.

Въоръженията могат да бъдат употребявани от Съединени американски щати, Англия и Франция, с цел да нападат Сирия, уточни съветското министерство на защитата. Беше маркирано, че повода за офанзивата може да бъде провокация с химическо оръжие от страна на джихадистката терористична формация Джебхат ан-Нусра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР