Сирийските правителствени сили за взели контрол в целия град Дума,

...
Сирийските правителствени сили за взели контрол в целия град Дума,
Коментари Харесай

Сирия: Армията на Асад е овладяла напълно Източна Гута

Сирийските държавни сили за взели надзор в целия град Дума, последния бастион на бунтовниците в покрайнините на Дамаск в Източна Гута, оповестяват съветските организации, които цитират съветското външно министерство.

„ Издигането на знамето на страната върху постройка в град Дума бележи поемането на контрола в това обитаемо място и върху цялата Източна Гута “, декларира ген. Юри Евтушенко, началник на центъра за мир и помиряване в Сирия, представен от Ройтерс.

ТАСС предава друга част от изказването на Евтушенко, че през вчерашния ден близо 4000 души са напуснали Дума и са предали 400 единици оръжие, в това число тежки картечници, гранатомети и снайперистки и щурмови пушки. От края на февруари до момента от Дума са изведени над 41 000 души, а от цялата територия на Източна Гута – над 165 000. Според Кремъл 250 души са освободени от плен.

Руското военно министерство заяви тази заран, че 1500 бунтовници и фамилиите им са напуснали региона по филантропичния кулоар при селището Ел Вафидин.

Град Дума се трансформира в ябълка на раздора сред Запада и Русия през последната седмица, откакто режимът на Асад нападна жителите му с хипотетично бойно отровно вещество. Жертвите на офанзивата са сред 50 и над 70, а съгласно неправителствени организации на място над 500 души има признаци на отравяне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР