Сирийските правителствени сили са превзели от "Ислямска държава" богатия на

...
Сирийските правителствени сили са превзели от "Ислямска държава" богатия на
Коментари Харесай

Сирийската армия превзе богатия на петрол Дейр аз Зур

Сирийските държавни сили са завладяли от "Ислямска страна " богатия на нефт източен град Дейр аз Зур, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права. Според ръководителя на центъра настъплението на войските е било сполучливо, с поддръжката от въздуха на съветската авиация, съобщи БНР.

Междувременно Съединени американски щати и Русия внесоха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации обособени проекторезолюции, с които се удължава срокът на пълномощията на Съвместния механизъм по следствието на химически офанзиви в Сирия.

От Москва слагат изискване специалистите да преразгледат изказванията си, че Дамаск е виновен за нападението в Хан Шейхун от 4 април тази година, при което бяха убити 83 души. Американското предложение е мандатът да бъде възобновен за по-дълъг период - две години. Мандатът на инспекторите от Организация на обединените нации и Организацията за възбрана на химическите оръжия изтича на 16 ноември и продължаването му остава тематика на горещи разногласия сред Вашингтон и Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР