Сирийските правителствени сили са нанесли през последното денонощие поне 65

...
Сирийските правителствени сили са нанесли през последното денонощие поне 65
Коментари Харесай

Над 60 въздушни удара са нанесени от силите на Асад в провинциите Хомс и Хама

Сирийските държавни сили са нанесли през последното денонощие най-малко 65 въздушни удара по следени от бунтовници зони в провинциите Хомс и Хама в Централна Сирия. Данните оповести Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представени от ДПА.

Според ръководителя на основаната във Англия организация силите на президента Башар Асад желаят да обезпечат безвреден кулоар от Дамаск през Хомс до Алепо.

По думите на боен източник, след завладяването на Източна Гута режимът и неговите съдружници ще реалокират военните си дейности към зони в региона на северния град Хомс и на южния град Дераа.

Превземането на Източна Гута е най-голямата военна победа за държавното управление от след декември 2016 година, когато силите на Асад откриха цялостен надзор върху град Алепо. Хиляди хора се събраха през днешния ден на площад "Омаяд " в Дамаск да отпразнуват тази победа, в навечерието на националния празник, 17 април, на който се отбелязва края на френската окупация през 1946 година Някои от участниците развяваха сирийски флагове, други издигнаха портрети на Асад, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР