Сирийски кюрдски представител обяви, че войната с Турция и нейните

...
Сирийски кюрдски представител обяви, че войната с Турция и нейните
Коментари Харесай

Кюрдите обявиха партизанска война срещу турските войски в Африн

Сирийски кюрдски представител разгласи, че войната с Турция и нейните съдружници в Африн навлиза в нова фаза на партизанска война, съобщи Асошиейтед прес.

Турция заяви през днешния ден, че нейните сили са навлезли в Африн, близо два месеца откакто стартира интервенция " Маслинова клонка " против сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа. Десетки хиляди поданици на града избягаха пред настъплението на турската войска и подкрепяните от нея сирийски опозиционни сили, подпомагани с въздушни офанзиви.

Кюрдски представители и Сирийският център за наблюдаване на човешките права оповестиха, че към момента има няколко огнища на опозиция в град Африн, само че кюрдските милиции в по-голямата си част са се изтеглили, оповестява Българска телеграфна агенция.

Отман Шейх Иса, кюрдски представител от Африн, съобщи на конференция през днешния ден, че турската атака цели да почисти града от кюрдското му население.

Иса сподели, че войната против " турската окупация " ще премине от открит конфликт в партизанска война с тактичност " удряй и бягай " до освобождението на Африн.

Той сподели, че кюрдските милиции ще запазят наличието си в региона на Африн и при всеки вероятен случай ще атакуват турските сили и сирийските им съдружници.

" Нашите сили ще се трансфорат в непрекъснат призрачен сън за тях ", сподели Иса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР