Сирийски кюрд в 30-те си години се е самозапалил пред

...
Сирийски кюрд в 30-те си години се е самозапалил пред
Коментари Харесай

Сирийски кюрд се самозапали пред Агенцията за бежанците на ООН в Женева

Сирийски кюрд в 30-те си години се е самозапалил пред централата на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации в Женева и бързо е бил превозен до болница, откакто пламъците са били угасени, оповестиха от полицията, представени от " Ройтерс ".

Мъжът, който живее в Германия, е бил откаран с хеликоптер до профилираното поделение за изгаряния в университетската болница в Лозана, където е лекуван, посочи представителят на локалната полиция.

" Като се има поради положението му, беше невероятно да го попитаме за претекста му, само че си представяме, че това беше политическа обстановка ", добави говорителката.

Турските сили започнаха нахлуване в Северна Сирия на 9 октомври, с цел да прогонят " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди от пограничния регион. Русия и Турция реализираха съглашение през вчерашния ден, като приканиха за изтеглянето на " Отрядите за национална отбрана " от цялата дължина на североизточната граница на Сирия с Турция.

" Натъжени си шокирани сме по отношение на случая със самозапалване, който се случи пред централата ни в Женева тази заран ", посочи представителят на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, допълвайки, че се надява индивидът да се възвърне.

Мъжът се е запалил и по-късно се е опитал да влезе в постройката на организацията, само че охранители и медицински лица са се намесили и огънят е бил сподавен.

Сградата на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации се намира от другата страна улицата от групов подслон за търсещи леговище, в това число сирийски кюрди.

Очевидец от центъра за бежанци е декларирал, че мъжът е приличал на " голям човешки пламък ", добавяйки: " Съмнявам се, че би могъл да оцелее. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР