Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна

...
Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна
Коментари Харесай

Демерджиев поиска оставката на зам.-директор на Гранична полиция

„ Сирийски жител, който обитава у нас със статут на филантропична протекция е арестуван за присъединяване в транспорта на незаконните мигранти от рейса, който умъртви двама служители на реда в Бургас. Друг сирийски жител се търси ”, заяви на брифинг шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

„ Основна причина за този случай е недокрай точно осъществяване на дилемите от органите на реда на " Гранична полиция ", тъй като не е била задача на служителите на реда в Бургас да стопират рейса. Това е трябвало да създадат още преди този момент чиновниците на " Гранична полиция ".Това съобщи на брифинг в Бургас вътрешният министър на Министерство на вътрешните работи Демерджиев.

Той изиска оставката на заместник-директора на " Гранична полиция " Деян Моллов, който е бил директно претрупан с дейностите против мигрантския напън.

„ Правим всичко належащо миграционният натискът да бъде спрян. Наредил съм да бъдат тествани бежанските центрове за лица, които се занимават с каналджийство, както и обитаемоте места, които се населяват от мигранти. Амбицирани сме в границите на идната седмица да приключим активността им ”, съобщи Демерджиев.

Окръжният прокурор Чинев още веднъж заключи, че са основани два екипа, които проверяват трагичния случай.

„ Единият е от проверяващи органи, наред с това  е основан екип и от наблюдаващи прокурори, които са на местопроизшествието. Ангажиран е и целят запас на окръжната прокуратора. При огледа е притеглен и един от най-авторитетните авто- специалисти. Целим оптималната обективност на следствието. Друг доста значим акцент е, че от тук насетне ние интензивно още повече би трябвало да взаимодействаме и координираме напъните си за крути и съществени ограничения, с които да се противопоставим на закононарушенията с мигрантската война ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР