Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна

...
Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна
Коментари Харесай

Задържан е сириец с хуманитарен статут у нас за катастрофата в Бургас, втори се издирва


Сирийски жител, който обитава у нас със статут на филантропична протекция, е арестуван за присъединяване в транспорта на незаконните мигранти от рейса, който умъртви двама служители на реда в Бургас. Друг сирийски жител се търси, заяви на брифинг шефът на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. И двамата са били настанени в центъра в Харманли, осведоми Българска национална телевизия.
Загиналите служители на реда са от Първо районно ръководство в града. Единият е бил пълководец на ръководство, на 43 години, с 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Вторият умрял е на 31 години, със седем години стаж.
Двамата служители на реда починаха в тежката злополука в Бургас. Тази заран рейс с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на гонене с полицията. Автобусът е на хасковска компания, бракуван е и не би трябвало да бъде в придвижване. Навлязъл е в Бургас откъм Созопол като по пътя е преодолял два опита да бъде спрян от патрули на " Гранична полиция ".
Бежанците са влезнали в страната от залесен регион край Малко Търново, който е сложен за управление. Предстои там да бъде конфигурирана спомагателна техника и да бъде подрязана растителността. Предстои и ремонт на оградата.
Осигурени са дронове, които да усилят наблюдението на граничния регион. 100 души от Министерство на защитата също ще се включат в защитата на границата. Предстоят и инспекции на бежанските центрове и други места, населявани от мигранти, тъй като се оказва, че постоянно хората, които се занимават с каналджийство, са непознати жители,
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР