Сирийски граждани масово се връщат в родината си след освобождаването

...
Сирийски граждани масово се връщат в родината си след освобождаването
Коментари Харесай

Сирийските бежанци постепенно се връщат в родината си

Сирийски жители всеобщо се връщат в родината си след освобождението на три югозападни провинции. За да улесни приемането на хората, сирийското държавно управление е разположило приемни пунктове и е осигурило краткотраен заслон.


Новината за освобождението на Дераа, Дамаск и Хомс накара доста прокудени сирийци да поемат по противоположния път към дома. През юли сирийското държавно управление си върна контрола над териториите по границата с Йордания, отваряйки пътя на бежанците, избягали в тази посока.

Всички завърнали се получават неща от първа нужда и здравна помощ. Най-многобройни са те в Дамаск.
сирийски емигрант: Реших да се върна, тъй като животът надалеч от вкъщи е доста тежък. Връщам се и тъй като в Сирия още веднъж е безвредно, с помощта на сирийската войска. Надявам се краят на рецесията да е скоро.
Хомс също приема доста жители. Градът бе освободен през май и от този момент текат възстановителни работи.

сирийска бежанка: Надявам се на по-добър живот в бъдеще. Благодарна съм, че в този момент имаме всичко належащо. Най-важното е, че се усещаме в сигурност.
Според формалната сирийска статистика към 3,5 милиона сирийци са се върнали в родината си, с цел да се включат в нейното възобновяване и да стартират нов живот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР