Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на ракетна атака над Хомс

...
Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на ракетна атака над Хомс
Коментари Харесай

Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на въздушна атака над Хомс

Сирийската противоракетна защитата е отреагирала на ракетна офанзива над Хомс против сирийската военновъздушна база Шайрат. Нападението е било осъществено през вчерашния ден късно вечерта, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на сирийската държавна телевизия.

Медията оповестява, че ракетите са били свалени от противоракетната защита на Сирия. В известието не се споделя кой може да е нанесъл ударът.

Според новинарския уебсайт "Ал Масдар " ударът е бил нанесен от израелските военновъздушни сили от въздушното пространство на Ливан. Базата се намира в сирийската провинция Хомс, съобщи ТАСС.

Правителствената телевизия "Ал Ихбария " оповестява, че сирийските военновъздушни сили са унищожили девет ракети над базата Шайрат, добавя организацията.

Пентагонът сподели, че няма информации за американска военна интензивност след известията на сирийската телевизия за офанзива против базата Шейрат в провинция Хомс, съобщи Ройтерс.

"Няма американска военна интензивност в този регион по това време ", сподели Ерик Пахон, представител на Пентагона. "Не разполагаме с спомагателни сведения, които да съобщим ", добави той.

Армията на Израел пък сподели, че не разполага с информации за какъвто и да е удар в сирийската провинция Хомс. Това съобщи пред ТАСС представител на военната пресслужба.

Същевременно медийното звено на проиранското придвижване Хизбула заяви, че през днешния ден сирийските противовъздушни сили са прехванали и три ракети, ориентирани към военното летище Думаир, североизточно от Дамаск, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден сирийската държавна телевизия не заяви нищо за удар по Думаир, когато съобщаваше за ракетна офанзива по Шайрат в Хомс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР