Сирийската опозиция отхвърли поканата за участие в организирания от Русия

...
Сирийската опозиция отхвърли поканата за участие в организирания от Русия
Коментари Харесай

Сирийската опозиция отказа да участва в организираните от Русия мирни преговори


Сирийската съпротива отхвърли поканата за присъединяване в проведения от Русия " Конгрес на сирийския народен разговор " на 18 ноември в Сочи и настоя да се водят мирни договаряния под егидата на Организация на обединените нации в Женева, съобщи Ройтерс.

" Революцията отхвърля тази конференция, която е сред режима и режима ", съобщи пред Ройтерс Мохамед Алуш, член на опозиционния Върховен комитет за договаряния и управителен кадър на бунтовническата формация " Джаиш ал ислам ".

За комитета бе изненада, че е упоменат в листата с организации, поканени да изпратят свои представители в южния съветски град, добави той.

Базираната в Турция опозиционна организация Сирийска национална коалиция също отхвърли поканата. " Коалицията няма да взе участие в никакви договаряния с режима отвън Женева или без посредничеството на Организация на обединените нации ", сподели пред Ройтерс представителят й Ахмад Рамадан.

Същевременно Турция разгласи, че не може да одобри сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) да бъдат поканени на договарянията за Сирия в столицата на Казахстан Астана.

Високопоставен кюрдски представител съобщи през вчерашния ден, че Русия е поканила кюрдски представители от Северна Сирия на препоръчан конгрес, който през ноември да събере противникови страни в сирийския спор. Това е част от старания на Москва да подеме нова самодейност за преустановяване на спора в Сирия.

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън съобщи, че турски и съветски представители са разискали този въпрос.

" Невъзможно е да приемем терористична организация да участва на интернационална платформа ", съобщи Калън, представен от частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР