Сирийската държавна телевизия твърди, че повече от 30 цивилни граждани

...
Сирийската държавна телевизия твърди, че повече от 30 цивилни граждани
Коментари Харесай

САЩ избиха повече от 30 цивилни в Дейр ез Зор

Сирийската държавна телевизия твърди, че повече от 30 цивилни жители са били убити вследствие на въздушен удар на ръководената от САЩмеждународна коалиция против село в източната сирийска провинция Дейр ез Зор.

Дамаск неведнъж е упреквал обединението, ръководена от Съединени американски щати за причиняване на цивилни жертви, до момента в който прави въздушни интервенции в Сирия.

Централното командване на Съединени американски щати към момента не е коментирало обвиняванията на Сирия, като въздушният удар се случва единствено два дни, откакто сирийските медии упрекнаха обединението към Съединени американски щати за избиването на шестима цивилни в град Хаджин в провинция Дейр ез Зор.

През последните няколко месеца сирийските държавни медии упрекнаха обединението в предизвикването на цивилни жертви, до момента в който прави бомбардировки в Дейр ез Зор.

Въпреки че нито удостоверява, нито отхвърля информацията за жертви при последните си въздушни удари, обединението по-рано призна, че организира интервенции в региона.

Оглавяваната от Съединени американски щати коалиция организира интервенциите си в Сирия от 2014 година без утвърждението на сирийския режим, както и без мандат на Организация на обединените нации.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР