Сирийската армия взела под контрол голяма част от района Ал-Кадама

...
Сирийската армия взела под контрол голяма част от района Ал-Кадама
Коментари Харесай

Боеве в лагера Ярмук: ИД атакува опозицията и сирийската армия

Сирийската войска взела под надзор огромна част от региона Ал-Кадама южно от Дамаск, откакто екстремистите от „ Хайят Тахрир аш-Шам ” предали позициите си на държавните войски. Това станало след половингодишни договаряния и съглашение с държавното управление за последващата евакуация на ислямистите от град Калаат-ал-Мудик към провинциите Идлиб и Хама (300 радикали и 1000 близки и роднини).

След като съглашението влезнало в действие, бандите на ИД щурмували Ал-Кадама от своите позиции в лагера за палестински бежанци Ал-Ярмук (8 км южно от Дамаск), с цел да не може сирийската войска да вземе изцяло под собствен надзор този регион.

Близката до ИД организация Amaq на собствен ред твърди, че ИД предотвратила нахлуване на опозиционни радикали на техни позиции в лагера Ярмук в селището Ялда. Там въстаниците сякаш атакували с паркиран миниран автомобил, след което атакували с два бронирани автомобила.

Сега армията управлява към 70% от Ал-Кадама, а ИД се задоволява с останалите 30%. Но откакто завърши интервенцията в Източна Гута и държавните войски бъдат трансферирани в прилежащия Ярмук (около 20 км), терористите няма да имат различен избор с изключение на да се предадат или да бъдат унищожени.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР