Сирийската армия се готви да реши проблема с тероризма в

...
Сирийската армия се готви да реши проблема с тероризма в
Коментари Харесай

Кремъл: Сирийската армия се готви да реши проблема с тероризма в Идлиб

Сирийската войска " се готви да реши казуса с тероризма " в провинция Идлиб, последната цитадела на бунтовниците в Сирия. Това заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес.

" Положението в Идлиб продължава да е обект на особена угриженост за Москва, Дамаск, Анкара и Техеран ", сподели Песков пред публицисти, два дни преди руско-турско-иранска среща на високо ниво за Сирия в Иран, предава Българска телеграфна агенция.

" Създава се нов възел на тероризма и това води до обща дестабилизация на обстановката ", акцентира представителят.

" Това подкопава напъните за реализиране на политико-дипломатическо съглашение " в Сирия и " най-важното, това съставлява сериозна опасност за нашите военни бази " в Сирия, добави Песков.

От тази зона в последно време са били пуснати десетки дронове против базата на съветските Военновъздушни сили в Хмеймим, северозападна Сирия, съгласно Москва.

" Няма подозрение, че този проблем би трябвало да бъде решен ", настоя Песков.

" Знаем, че сирийските въоръжени сили се готвят да решат този проблем ", добави той.

Това изказване беше направено откакто американският президент Доналд Тръмп предизвести през вчерашния ден Сирия, Русия и Иран да не подхващат атака в Идлиб, като съобщи, че такава интервенция може да провокира " човешка покруса ".

" Да отправяш предизвестия без да си даваш сметка за отрицателния и рисков капацитет за обстановката в цяла Сирия, значи, че не демонстрираш цялостен и изчерпателен метод " за решение на казуса ", реагира Дмитрий Песков.

Една от тематиките на срещата на президентите на Русия, Турция и Иран на 7 септември в Техеран ще бъде ситуацията в Идлиб, сподели Песков, представен от ТАСС.

Това е последният регион, останал отвън контрола на държавните сили. В 60 % от Идлиб господства Хаят Тахрир ал Шам (създадена от членове на някогашен клон на Ал Кайда), там има и голям брой размирен групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР