Сирийската армия при подкрепата на руските ВКС успешно напредва в

...
Сирийската армия при подкрепата на руските ВКС успешно напредва в
Коментари Харесай

Сирийската армия взема под контрол пустинята към Йордания и Ирак

Сирийската войска при поддръжката на съветските Върховен касационен съд сполучливо напредва в дълбочина на сирийската пустиня и наближава към стратегическия граничен преход Ал-Танф. През последните 24 часа са прочистени 1400 кв км в региона на пустинното населено място Ал Бадия източно от Палмира и е достигнато кръстовището за Ал Танф и йорданската граница. Съобщението е на сирийското МО, представено от АMN. По време на целия първи стадий на интервенцията с боеве са отвоювани от ИД общо 5000 кв км. Основна цел е отбрана на трасето за връзка Дамаск-Палмира и фосфатните мини. Руската авиация разузнавала и прочиствала фронта пред настъпващите сирийци.

Едновременно с бързото нахлуване на държавната войска към Ал Танф, обединението на Съединени американски щати хвърлила от въздуха хиляди листовки върху следената от Сирия територия с апел да се изтегли от южната част на страната.

Армията се приготвя за идващия стадий от настъплението си и компактно управление на границата с Ирак. Тя координира дейностите си с бойците от „ Хашд ал-Шааби” (Иракски сили за национална мобилизация) и имат подготвеност дза се борят дружно.

В превзетата база на ИД в Ал-Бадия са открити няколко бронирани джипа „ Хамър”, оборудвани със свързочни средства.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР