Сирийската армия е изтласкала терористите от ДАЕШ (Ислямска държава) от

...
Сирийската армия е изтласкала терористите от ДАЕШ (Ислямска държава) от
Коментари Харесай

Сирийската армия прочисти Дамаск и околностите от ДАЕШ

Сирийската войска е изтласкала терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) от джоб в южната част на Дамаск, дейно прочиствайки всички екстремисти и бунтовници към столицата, оповестява " Ройтерс ", цитирайки сирийската държавна телевизия.

Сирийските проправителствени сили се борят от седмици за отвоюването на квартал Ал Хаджар ал Асуад и прилежащия палестински бежански лагер Ярмук, откогато изтласкаха бунтовниците от Източна Гута през април.

Телевизионен водещ по сирийската държавна телевизия посочи, че отвоюването на Ал Хаджар ал Асуад означавало, че регионът на юг от Дамаск е бил изцяло освободен от бунтовници.

ДАЕШ в този момент управлява единствено две обсадени пустинни области в източната част на Сирия, до момента в който друга екстремистка формация, която се врече във честност на терористите, управлява дребен анклав на югозапад.

Временно филантропично преустановяване на огъня беше въведено от през вчерашния ден в Ал Хаджар ал Асуад, с цел да могат дамите, децата и старите хора да изоставен.

Войници са чествали, стреляйки във въздуха и развявайки сирийски флагове, на фона на градски пейзаж, белязан от разрушени здания и всеобщо опустошение.

Сгради и стени са белязани от следи от патрони и огън, а куполът на джамия е имал голяма зейнала дупка в основата.

Вчера от Сирийския център за наблюдаване на човешките прави оповестиха, че бойците са почнали да се изтеглят от региона към следената от ДАЕШ територия в източната част на Сирия след съглашение, с което те се предават, само че държавните медии показаха, че боевете не престават.

Сирийският център, чието седалище е във Англия, посочи, че рейсовете към този момент са почнали да напущат южната част на Дамаск към териториите на ДАЕШ в Източна Сирия.

Въпреки че Асад се зарече да отвоюва назад " всеки сантиметър " от Сирия, картата на спора допуска по-сложни времена оттук насетне.

Американските военни са съсредоточени в източната и североизточната част на Сирия, която е следена от кюрдски групировки, които желаят автономност от Дамаск. Те използваха мощ, с цел да защитят територията от силите, биещи се за Асад.

Турция изпрати войски в северозападната част на страната, с цел да смаже същите тези кюрдски групировки, създавайки буферна зона, в която се прегрупират бунтовниците, биещи се срещу Асад.

В югозападната част, където бунтовниците управляват територия по границата с Израел и Йордания, Асад е изправен пред заплахата от спор с Израел, който желае неговите съдружници, подкрепяни от Иран, да стоят надалеч от границата, като извърши въздушни удари в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР