Сирия заяви днес, че израелската армия е нанесла въздушни удари

...
Сирия заяви днес, че израелската армия е нанесла въздушни удари
Коментари Харесай

Сирия заяви, че израелската армия е нанесла въздушен удар по покрайнини на Дамаск

Сирия съобщи през днешния ден, че израелската войска е нанесла въздушни удари по южните околности на Дамаск, съобщи Ройтерс.

Предполага се, че в региона има мощно военно наличие на Иран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сирийската войска съобщи, че Израел е нанесъл удара от окупираните Голански възвишения и че има единствено материални вреди.

Предполага се, че цел на израелското нахлуване е била военна база, намираща се покрай сирийската част на Голанските възвишения.

Миналата сряда Израел стартира да нанася въздушни удари по сирийски и ирански обекти в Сирия.



Израелската войска постоянно прави сходни набези в Сирия, като съгласно източници от западни разследващи служби еврейската страна цели понижаване на иранското военно въздействие в Сирия.

Правителството на сирийския президент Башар ал Асад до момента не е признало, че на сирийска територия работят ирански сили, подпомагащи сирийската войска. Дамаск твърди, че в Сирия има единствено ирански военни съветници.

Представители на израелските управляващи в областта на защитата обявиха през последните месеци, че еврейската страна ще предприеме дейности против Иран в Сирия, където Техеран ускори въздействието си чрез лоялни на Иран милиции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР