Сирия спря да дава лицензи за внос на мобилни телефони,

...
Сирия спря да дава лицензи за внос на мобилни телефони,
Коментари Харесай

Сирия спря вноса на смартфони

Сирия спря да дава лицензи за импорт на мобилни телефони, оповестиха в сряда проправителствени медии, в ход, който съгласно телекомуникационните управляващи има за цел да укрепи лимитираните валутни запаси, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
След десетилетие на война и наранена от западните наказания, Сирия е в дълбока икономическа рецесия с пропадаща валута, а проблемите се задълбочават от пандемията на ковид и финансова рецесия в прилежащ Ливан.
В един от отговорите на държавното управление на тези проблеми " министерството на стопанската система е издало решение за възбрана на вноса на мобилни телефони до в допълнение уведомление ", написа вестник " Ал-Ватан " на уеб страницата си.
„ Според решението няма да се издават лицензии за импорт за такива устройства. “
В обособена информация „ Ал-Ватан ” оповестява, че възбраната за импорт е част от поредност от нови ограничения, подхванати от държавното управление за прекъсване на обезценяването на сирийската лира по отношение на щатския $.
Те включват " прекъсване на вноса на няколко продукта, които се смятат за разкош като мобилни телефони ", написа ежедневникът, базирайки се на финансов източник.
Във вторник телекомуникационните управляващи обявиха, че доставката на мобилни телефони за Сирия е три пъти по-голяма от броя на потребителите, регистрирани в нейните мрежи.
„ Има задоволително мобилни телефони за всички сегашни клиенти, както и за тези, които биха желали да се абонират в бъдеще ", регистрират специалистите.
Забраната за вписване на нови телефони в сирийските мрежи, която влезе в действие на 18 март, ще продължи шест месеца. Всеки нов мобилен телефон, който от този момент се е включил към мрежата, ще бъде неотложно блокиран.
Решението, съгласно телекомуникационния орган, е имало за цел " да даде приоритет на вноса на съществени артикули, които са от значително значение за жителите ". То също по този начин " цели да насочи фокуса на напъните на държавното управление към потребностите на жителите ".
На фона на икономическата рецесия сирийската лира, която публично се търгува на равнище от 1256 за $, се продаде за над 4000 на черния пазар предходната седмица, което е най-ниското равнище за всички времена.
Забраната за импорт неотложно е довела до повишаване на цените на мобилните телефони в сряда, споделят търговци в Дамаск. „ Цените естествено ще се покачат “, защото търсенето ще надвиши предлагането, сподели Гериос, 33-годишен притежател на магазин.
„ Модел телефон, който продаваме през днешния ден, не може да бъде сменен елементарно, което дава на търговците повече независимост да управляват цените “, добави той.
От решението ще има краткотрайни изгоди, сподели икономист в Дамаск, защото търсенето на зелена валута за малко се забавя. Но сирийски механически специалист, живеещ в Турция, съобщи, че " държавното управление се пробва да ограничи пазара на мобилни телефони до околните до управляващите компании ". " Това ще принуди хората да купуват телефони от компании с връзки с управляващите на следена цена " от тези компании, сподели той пред AФП при изискване за анонимност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР