Сирия обяви, че прекъсва връзките си с Украйна в подкрепа

...
Сирия обяви, че прекъсва връзките си с Украйна в подкрепа
Коментари Харесай

Сирия също къса дипломатическите отношения с Украйна

Сирия разгласи, че прекъсва връзките си с Украйна в поддръжка на своя непосредствен съдружник Русия, съобщава " Франс прес ".

Тя уточни, че решението е в отговор на аналогичния ход от страна на Киев.

Сирийската арабска република реши да скъса дипломатическите връзки с Украйна в сходство с правилото на взаимност и в отговор на решението на украинското държавно управление, съобщи чиновник на външното министерство пред държавната осведомителна организация САНА.

В края на юни украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че прекъсва връзките си със Сирия, откакто Дамаск призна независимостта на подкрепяните от Русия Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна.

Повече няма да има връзки сред Украйна и Сирия, съобщи тогава той.

Двете сепаратистки републики, чиято самостоятелност Москва призна през февруари, се намират в региона на Донбас. Сирия беше първата страна, с изключение на Русия, която призна тяхната самостоятелност.

Правителството на президента Башар Асад, който разчиташе в огромна степен на поддръжката на Русия в продължаващата десетилетие революция в Сирия, към този момент призна две други проруски разколнически републики през 2018 година

Абхазия и Южна Осетия са интернационално приети като част от Грузия, която получи самостоятелност от Съветския съюз през 1991 година, само че Русия и шепа други страни признават тяхната самостоятелност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР