Сирия не разполага с химическо оръжие и затова не може

...
Сирия не разполага с химическо оръжие и затова не може
Коментари Харесай

Сирия отрича да разполага с химическо оръжие

Сирия не разполага с химическо оръжие и по тази причина не може да го употребява. Това съобщи ръководителят на сирийското външно министерство Уалид Муалем на среща с съветския външен министър Сергей Лавров, предават международни медии. " Що се отнася до изказванията за използването на химически оръжия, ние не разполагаме с него ние не използваме химически оръжия. Това не е и належащо, тъй като спечелихме на бойното поле ", изясни Муалем, оповестява Блиц. 

Той разяснява, че Съединени американски щати и нейните съществени съдружници попречват мирния развой. " Сега ние правим последната стъпка в битката против тероризма, но САЩ, Англия и Франция не са доволни от това развиване на обстановката, тъй че те поставят старания за попречване развиването и напредъка на политическия развой, включително посредством Съвета за сигурност на ООН и опитите да се защитят бунтовниците от Джабхат ан-Нусра ", добавя министърът.

Дамаск " прави оценка ролята на Русия в битката против тероризма в Сирия.. По въпросите за възобновяване на инфраструктурата и стопанската система, ние също даваме желание на съветската страна ", прибавя той.

Руският външен министър Сергей Лавров дефинира за " недопустимо " използването на зоната за де-ескалация в Идлиб от терористи, за офанзиви против сирийски и съветски сили. 

Искам да отбележа, че ние имаме намерение да развиваме и поддържаме военното съдействие с Иран ", разяснява Муалем. Сирия ще стигне до края на освобождението на Идлиб, без значение дали Вашингтон и неговите съдружници ще атакуван републиката, добавя още той.

" Ние ще използваме нашето право да се пазиме с всички сили. Сега предизвестявам (Великобритания, Съединени американски щати и Франция) от присъединяване в тристранна експанзия ", разяснява сирийският външен министър.

Сирия е на последния стадий от възобновяване на сигурността и стабилността в републиката. " В момента интензивно мисли за възстановяване на страната... Няма да забравим страните, които пречат. След като нашите войски освободиха Гута, САЩ направиха масирана офанзива под предлог за хипотетична приложимост на химическо оръжие. Сега ние започваме да връщаме сирийски бежанци по домовете им и ако Западът е угрижен за бежанци, то той би трябвало да взе участие интензивно във възобновяване на инфраструктурата и сирийската стопанска система ", добавя той.

По-рано тази седмица руското министерство на защитата предизвести, че водачът на терористичната група Тахрир ал-Шам, която е обвързвана с терористичната организация Джабхат ан-Нусра, обвързвана с Ал Каида, планира химическа офанзива против цивилни в Идлиб с цел да предизвика боен отговор на Запада.

Русия, дружно с Иран и Турция, са поръчител за преустановяване на огъня в Сирия, като Москва оказва помощ на Дамаск против терористични групи и дава филантропична помощ на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР