Сирия настоя днес за незабавното изтегляне на всички чуждестранни войски

...
Сирия настоя днес за незабавното изтегляне на всички чуждестранни войски
Коментари Харесай

Сирия поиска чуждите войски незабавно да напуснат нейната територия и заплаши с ответни мерки

Сирия настоя през днешния ден за незабавното евакуиране на всички задгранични войски от нейна територия, като заплаши, че може да вземе ограничения, в случай че те останат, предадоха АП и ТАСС.

"Съединените щати и Турция поддържат нелегално военно наличие в Северна Сирия ", сподели сирийският външен министър Уалид ал Муалем в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации. "Всички задгранични сили, опериращи на наша територия без нашето позволение, са окупационни сили и би трябвало да се изтеглят неотложно. Ако те откажат, то ние имаме право да вземем всички контрамерки, планувани от интернационалното право ", сподели той.

Продължаващата повече от осем години опустошителна революция в Сирия притегли огромен брой военни от чужбина и хиляди задгранични бойци, борещи се за власт. Повечето от територията на страната е още веднъж под контрола на държавните сили. Но бунтовници и екстремисти към момента владеят северозападната провинция Идлиб, а богатият на нефт североизток се държи от кюрдски групи, подкрепяни от Съединени американски щати, напомни АП.

Ватикана в лицето на държавния си секретар (премиер) кардинал Пиетро Паролин прикани от трибуната на Организация на обединените нации интернационалната общественост да обърне особено внимание на войните в Сирия и Йемен, с цел да се постави "край на страданията на толкоз доста хора ". Кардиналът уточни, че израелско-палестинският спор поражда "непрестанно безпокойствие ". Той се спря се на тежката политическа и икономическа обстановка в Никарагуа и Венецуела и приказва за нуждата от отбрана на горите в Амазония.

Паролин изиска от държавните управления да положат повече старания в отбраната на дами и деца, изнасилвани и измъчвани във войни, само че не загатна за педофилските кавги, раздрусали Католическата черква, добави АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР