Сирия е една земя, населена със смърт. Войната там продължава

...
Сирия е една земя, населена със смърт. Войната там продължава
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Сирия е земя, населена със смърт, засегнатите райони са изолирани

„ Сирия е една земя, обитаема със гибел. Войната там продължава повече от 10 години. Много хора избягаха в чужбина, а други са бежанци в личната си страна. В момента тези региони са изолирани, тъй като съветската войска съумя да върне 80% от територията на Сирия в ръцете на Башар Асад. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Мохамед Халаф по отношение на обстановката в Сирия след опустошителното земетресение.

 
В Сирия е по-различно, в сравнение с в Турция, тъй като там има територии отвън контрола на държавното управление. В териториите под държавен надзор има няколко града, потърпевши от земетресението. Руските войски, намиращи се там, са се заели да оказват помощ.
„ В Сирия сега има пет окупации – съветска, иранска, турска (точно в засегнатите райони)... Турция няма опция да помогне, тъй като самата тя е наранена “, посочи Халаф.

Американската окупация се намира в тези региони, където са кюрдите, добави журналистът.

„ В този район (засегнатия от трусовете – бел. ред.) няма летища. Има военни летища единствено там, където е турската войска “, сподели той.

Нещастието на хората се политизира, уверен е Халаф.

 
Летищата под контрола на режима работят и там към този момент дойдоха доста помощи от арабските страни. Съединени американски щати и Европейски Съюз договарят за въздушни коридори, по които също да се придвижват помощи. Но ще създадат всичко допустимо Башар Асад да не ги „ политизира “.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР