Сирените за въздушно нападение бяха задействани в райони край Йерусалим

...
Сирените за въздушно нападение бяха задействани в райони край Йерусалим
Коментари Харесай

Израел възобнови ударите в Газа, ракети бяха изстреляни към Йерусалим

Сирените за въздушно нахлуване бяха задействани в региони край Йерусалим за първи път откогато боевете сред Израел и палестински групировки в линията Газа се ожесточиха тази седмица, съобщи Ройтерс.

Израелското радио и телевизия предизвестиха, че ракети са били изстреляни към град Бейт Шемеш и хълмисти региони към Йерусалим.

Малко откакто сирените бяха задействани, сигнализирайки, че 12-часовото мъртвило е завършило, израелската войска заяви, че е възобновила ударите по цели в линията Газа, принадлежащи на групировката " Ислямски джихад ".

В началото на седмицата при израелски въздушни удари по обекти на Ислямски джихад в линията Газа починаха минимум 12 души, а 20 бяха ранени.

Израелската войска заяви, че е умъртвила трима високопоставени представители на военното крило на радикалната палестинска формация - Бригадите Ал Кудс (арабското название на Йерусалим).

Местни поданици обявиха, че са чули няколко мощни детонации. Поразени бяха последният етаж на жилищен блок в град Газа и къща в Рафа.

В очакване на ракетен обстрел в отговор на убийствата, израелската войска даде специфични указания за хората, живеещи на до 40 километра от анклава, да останат покрай бомбоубежища.

Ударите бяха нанесени в конюнктура на напрежение сред Израел и групировки в линията Газа. Миналата седмица палестински бойци изстреляха от анклава ракети към Южен Израел след гибелта в израелски арест на почитан представител на Ислямски джихад, оповестил гладна стачка. В отговор израелската войска нанесе въздушни удари.

Преди по-малко от седмица с посредничеството на Египет бе контрактувано преустановяване на огъня.

Над 90 палестинци и минимум 19 израелци и чужденци бяха убити при офанзиви от началото на тази година (без да се броят последните въздушни удари), означи Ройтерс.

По данни на АП са починали 105 палестинци, към половината от които бойци на групировки и причинители на набези.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР