Сирените за въздушна тревога прозвучаха в Киев в неделя вечерта

...
Сирените за въздушна тревога прозвучаха в Киев в неделя вечерта
Коментари Харесай

Среднощни атаки с дронове в Киев, отново на прицел бе енергийната инфраструктура

Сирените за въздушна паника прозвучаха в Киев в неделя вечерта като градът бе подложен на серия от съветски офанзиви с дронове. Кметът Виталий Кличко заяви, че вследствие на снощните удари са били нанесени вреди против енергийната инфраструктура и е имало спиране на електрозахранването и отоплението.

До ранните часове противовъздушната защита на Украйна е унищожила 20 въздушни обекта над Киев, оповестяват от украинското военно командване. Съобщава се, че цел на офанзивата са били обекти от сериозната инфраструктура на столица.

Един мъж в Киев е ранен от парчета от погубен съветски дрон, заяви кметът на столицата.

Междувременно украинските въоръжени сили оповестиха, че 400 съветски бойци са били убити в новогодишната нощ в Макеевка, в окупираната от Русия област Донецк. Кремъл призна за жертвите – нещо, което рядко се случва, само че не посочи техния брой. 

Президентът на страната Володимир Зеленски разгласи, че в първата нощ 2023 година украинските сили са свалили 45 ирански дрона „ Шахид “, употребявани за офанзиви от съветските сили.

„ Дронове, ракети и всичко останало няма да им помогне, тъй като сме обединени. Те са обединени единствено от страха ”, съобщи Зеленски.

Атаките с ирански дронове продължиха и в новогодишната нощ. 

Русия е ориентирана към енергийната инфраструктура на Украйна от няколко месеца, унищожавайки електроцентрали и потапяйки милиони в мрак по време на мразовитата зима в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР