Сирени за въздушна тревога са били чути в цяла Украйна.

...
Сирени за въздушна тревога са били чути в цяла Украйна.
Коментари Харесай

Сирени за въздушна тревога са били чути в цяла Украйна

Сирени за въздушна паника са били чути в цяла Украйна. Съобщава се, че руснаците са изстреляли дронове, създадени в Иран .

Това заяви началникът на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким в Telegram, представен от " Укринформ ".

Журналистът Андрий Цаплиенко означи в Telegram, че няколко групи дронове са заобиколили Запорожие и се доближават към Днепропетровска област.

Според Цаплиенко, системите за противовъздушна защита са влезнали в деяние в Днепропетровска област. Малко по-късно Цаплиенко добави, че два ирански дрона към този момент са били свалени.
 Украйна нанесла 16 удара по съветските войски за денонощие
Украйна нанесла 16 удара по съветските войски за денонощие

Руските войски, съгласно данни на Генералния щаб, са нанесли през денонощието 21 въздушни удара, 5 ракетни удара и 27 офанзиви с РСЗО

Междувременно ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак прикани украинците да не подценяват сирените за въздушна офанзива. 

" Сега врагът се пробва да зареди нашите системи за противовъздушна защита. Въздушните цели към този момент се смъкват в няколко района ", сподели той.

Експлозии са били чути в град Днепър и град Херсон, съгласно Суспилне.

В същото време началникът на регионалната военна администрация на Харков Олег Синегубов предизвести за опасността от противников ракетни удари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР