Сирене с повишено водно съдържание е сред стоките, които участват

...
Сирене с повишено водно съдържание е сред стоките, които участват
Коментари Харесай

Разкриха с какво е тъпкано евтиното сирене по 8 лева в България

Сирене с нараснало водно наличие е измежду стоките, които вземат участие в акцията „ Достъпно за вас “ в магазин в София, написа „ Телеграф “. Инициативата е на Министерството на стопанската система и промишлеността, което взаимно с търговците предлага 50 артикули на преференциални за потребителите цени.

Кампанията започва на 15 ноември и всеки търговец може да се включи в нея, като предлага храни на положителни цени. Първоначално обаче беше оповестено, че тези артикули би трябвало да са качествени, а не такива, цялостни със заместители на съществени артикули.

Така на щанда с млечните артикули табела с рекламираната акция е сложена до цената на сирене, което от 9 лв. е понижено на 8 лв..

На опаковката на продукта обаче написа, че е с високо водно наличие, като сухото вещество е 30%.

Според наредбата за характерните условия за млечните артикули същинското сирене би трябвало да има не по-малко от 40% изсъхнало вещество. Сред стоките в промоция са още испанско свинско месо, което коства към 11 лв.. Също по този начин има немско масло на цена от 4,52 лева за опаковка от 250 година

Български пилешки бутчета, които са орязани и се предлага единствено горната част, пък в акцията се продават за 5,40 вместо за 6 лева

Сред продуктите, които се оферират още по магазините, са консерви нахут, сухи пасти, спагети и колбаси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР