Сирене, печено на скара - може и да звучи странно,

...
Сирене, печено на скара - може и да звучи странно,
Коментари Харесай

Халуми, фета и бри - сирената, които оказва се, са напълно подходящи за печене на скара

Сирене, печено на скара - може и да звучи необичайно, защото сме привикнали, изключително в нашите географски ширини, да гриловаме главно месо или зеленчуци. При това става дума за сирене, непосредствено сложено върху скарата. Но това, в действителност, става известно е превъзходен вид за лека и вкусна храна в топлите летни месеци.

Най-твърдото сирене в света.Хималайското сирене с необикновен усет и хранителна стойност.Сиренето на скара също е и превъзходен вид и за тези, които не употребяват месо.
Логично е обаче да се запитаме кой от многото типове сирена е

подобаващ да се употребява за печене на скара. И дали може всеки тип да се обработва по сходен метод. Отговорът е, несъмнено, е - не. Нужно е да се придържаме към сортовете, които няма да се разтопят прекалено много и ще запазят консистенцията си на високите температури. Едно от най-подходящите сирена за случая е халуми, с помощта на високата му точка на размразяване. Халуми е обичайно сирене от Кипър, направено от козе или овче мляко.
Съставът и текстурата му се омекотяват и отпускат напълно малко, откакто се нагрее, което го прави превъзходен вид за печене на скара. Може да e и на огромни резени или даже на дребни кубчета. Издържа добре и на печене на шиш - тъй че умерено може да го използваме към зелечуците, които обичайно набождаме на шиш.

Сиренето фета също е съвършен вид за скара. То е тип саламурено сирене от овче мляко, обичайно създавано в Гърция. Важно е обаче, в случай че се пече на скара, да се остави на по-големи части, тъй като по принцип елементарно се " разрушава ".

Подходящо е да се сервира с самун или крекери или пък да се добави към салатата. Вкусното френско сирене бри, направено от краве мляко, също е добър вид за скара. Което може и да звучи необичайно, поради че е от меките сирена. Но в случай че го нарежем на дребни части и сложим на скарата, ще се убедим, че резултатът от това е превъзходен, написа marthastewart.com.

Единственото изискване е да се пече за малко време - две до пет, най-вече, минути от всяка страна. И като цяло с него би трябвало да бъдем по-внимателни - и при обръщането по време на печене и при слагането по-късно в паница, тъй като има висока възможност да се раздра.

И с изключение на със солени неща като самун или крекери, може да се употребява със сладка и даже пресни летни костилкови плодове. И с цел да стане сиренето още по-вкусно, експертите по хранене дават няколко съвета. Един от които е то да бъде авансово мариновано - и колкото по-дълго се остави в марината, толкоз по-вкусно ще стане по-късно при печенето.

Важно е и сиренето да се държи на стайна температура преди слагането му на скарата. Защото в противоположен случай прекомерно бързо ще се запече извън, а топлината мъчно ще доближи до вътрешността му.
Кои са най-полезните сирена.Протеинът е ключът.

Разбира се, грилът би трябвало да се намаже авансово с масло, или пък самото сирене - освен това от двете страни. Това ще предотврати залепването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР