Сирене и кашкавал са първите продукти, които пусна Тракийски университет

...
Сирене и кашкавал са първите продукти, които пусна Тракийски университет
Коментари Харесай

Сирене и кашкавал с марката на Тракийския университет вече са в търговската мрежа в Стара Загора

Сирене и кашкавал са първите артикули , които пусна Тракийски университет – Стара Загора след патентоване на марката, носеща името на висшето учебно заведение.

Първоначално те ще се продават в Университетския демонстрационен център в централния корпус на университета. В него ще се оферират хранителни и нехранителни артикули с марката Тракийски университет – Стара Загора.

„ С това слагаме съществени основи, които да държат университета с години напред и той да бъде още по-силен. Най-трудно се строят основи, само че нашата задача е такава, в името на бъдещето университета. Продуктите ни са 100 % натурални, от нашите академични ферми, а усетът е този, който си спомняме от предишното “, сподели ректорът на висшето учебно заведение доцент Добри Ярков.

Учебно-опитното стопанство разполага със съществени площи обработваема земя , където се отглежда фуража за стотиците животни, които има.

Ректорът планува идващите артикули да бъдат телешки суджук, мед и вино . Основната цел с производството на артикули в университета е обвързвана с практическата част на образованието на студентите от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет, които вземат участие в целия развой – от земята до трапезата, а като завършат, с насъбраните теоретични и на практика умения, ще бъдат потвърдени специалисти в региона си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР