Сион се оттегли от надпреварата да бъде организатор на зимните

...
Сион се оттегли от надпреварата да бъде организатор на зимните
Коментари Харесай

Сион се оттегли от борбата за домакинство на зимните олимпийски игри през 2026 г.

Сион се отдръпна от конкуренцията да бъде уредник на зимните олимпийски игри през 2026 година Решението беше оповестено след провеждането на референдум, в който 54% от гласувалите се оповестиха против отпущането на 100 млн. швейцарски франка (87 млн. евро) за финансирането на плана.

Сион беше един от седемте претендента за игрите, които МОК разгласи. Така в конкуренцията остават Калгари, Грац, Стокхолм, Ерзурум, Сапоро и общата италианска кандидатура на Милано, Торино и Кортина д`Ампецо.

МОК уточни, че резултатът от референдума се дължи на " остаряла информация за цената на игрите ". От комитета съжалиха, че гласуващите не са взели поради " последните основополагащи промени ", свързани с намаляването на разноските при организирането на игрите.

Референдумът се организира в целия кантон Вале. В самия град негативният избор беше още по-висок - 61%. Гражданите споделиха " не " на концепцията от техните налози да се отделят пари, които да се употребяват за инфраструктура и сигурност при организацията на игрите.

Федералното държавно управление на Швейцария даде обещание в средата на октомври да обезпечи 1 милиарда франка (860 млн. евро) за игрите. След неуспеха на референдума от кандидатурата на Сион оповестиха, че нямат авариен проект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР