Синята зона в столицата ще се разшири допълнително. Това са

...
Синята зона в столицата ще се разшири допълнително. Това са
Коментари Харесай

За по-чист въздух разширяват синята зона в София

Синята зона в столицата ще се разшири в допълнение. Това са решили болшинството общински съветници в Столичния общински съвет ГЕРБ-ВМРО. Това ще стане факт в карето улиците " Гурко " и " Граф Игнатиев " сред булевардите " Евлогий и Христо Георгиеви и " Васил Левски ".

Това разгласи ръководителят на отрасловата транспортна комисия в СОС Зафир Зарков. Това, споделят от ръководещите в столичния общински съвет, ще спомогне в битката за по-чист въздух в най-големия български град.

" Предвиждаме това да влезе в действие през декември ", сподели Зарков.
 Граждани гневни от безсистемно паркиране в центъра на София
Граждани гневни от безсистемно паркиране в центъра на София

Властите са изоставили контрола на паркиране в центъра

Освен това, по предложение на Вътрешна македонска революционна организация, се планува възбрана за придвижване на ППС с животинска двигателна сила - т.е. каруци, на територията на целия град.

" Това е наше искане от доста време. Тази седмица ще бъде импортиран отчетът, който планува от юни 2022 година да бъде неразрешено придвижването на пътни транспортни средства на животинска двигателна сила. Освен това предвиждаме планове за бус летите и обезпечаване на преимущество на градския превоз ", сподели Карлос Контрера от групата на Вътрешна македонска революционна организация в СОС .

" Зелена " и " синя " зона в София и в събота

И двете зони ще работят от 10 до 18 часа

Освен това, споделят общинарите, ще се цели до 2025 година всички рейсове в столицата да са с екокатегория най-малко ЕВРО 6. Цели се и закупуване на 12 нови електробуса. Към момента обаче градският превоз е на огромна загуба (по прогнози до 50 млн. лв. до края на годината) като развиването му не може да се случи без помощ от страната , добави Контрера. Индикация за дотации към момента няма, сподели той.
 Въвеждат по-строг надзор в зелена и синя зона в София
Въвеждат по-строг надзор в зелена и синя зона в София

ЦГМ дебнат за погрешно паркиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР