Синята зона е нещо, което е в развитие. Ако се

...
Синята зона е нещо, което е в развитие. Ако се
Коментари Харесай

Само две седмици след като я пуснаха: Община Варна умува промени в Синята зона, хората я засипват с жалби

Синята зона е нещо, което е в развиване. Ако се постанова сме подготвени на гъвкави промени, тъй че да бъде комфортно и за хората, сподели за Varna24.bg Младен Иванов, шеф на общинската компания " Общински паркинги и синя зона “ във Варна.

„ Към сегашния миг няма нещо, което да ни тормози, всичко, което се случва е съгласно нашите прогнози. Хората, които стопират погрешно понижават прогресивно, тъй като сътрудниците от ОД Министерство на вътрешните работи поставят огромни старания да научат хората къде се стопира погрешно.

За живеещите местата ще стигнат по наше изследване. Броят на колите в обсега на зоната е към 3000, т.е. еднакъв е броят на колите и на паркоместата. Но това не значи, че броят на колите на живущи ще бъдат паркирани през цялото работно време. Тези хора, които живеят в централна градска част в по-голямата част на деня работят, местата са за споделено прилагане, като се изключи местата за инвалиди и за електрически автомобили “, разяснява Иванов.

Той добави, че концепцията на зоната е да има постоянно свободни места, там където човек отива да си свърши някаква работа. Ако са запълнени напълно през целия работен ден, това значи че синята зона не действа вярно. Тогава методите са понижаване на времето или повдигане на цената, както беше направено в София.

„ Съветвам всички, които нямат комфортен градски превоз, да паркират колите си в покрайнините на града и от там да употребяват рейс, тъй като даже да работи синята зона за безкрайно време, ще им излиза прекомерно скъпо да си заплащат за паркиране през целия работен ден “, прибавя шефът на общинските паркинги във Варна.

„ Всеки, който си смени непрекъснатия адрес, живял е примерно във " Владиславово “, а в този момент в центъра, е трябвало при промяна на персоналната карта да промени и талона на автомобила. Това е условие на Министерство на вътрешните работи. Заложено е в Бургас и София “, сподели ще Младен Иванов в отговор на всекидневни запитвания.

„ Хора желаят места, които сме ги забранили за паркиране, да ги реорганизираме. Такъв е случая от ул. " Дебър “ до ул. " Панагюрище “. Сега обмисляме вид да обособим в допълнение паркоместа там, а по стандартите за планиране които съблюдаваме нямаше по какъв начин да разгадаем. Ще забележим дали в случай че обособим улицата като еднопосочна ще може да се реализира това. Синята зона не е нещо статично, съобразяваме се с желанията на хората, които живеят и работят в центъра. Не е казано, че след месец или година няма да се трансформират нещата към по-добро ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР