Синята партия публикува в сайта си позиция, в която се

...
Синята партия публикува в сайта си позиция, в която се
Коментари Харесай

СДС: „Бивши хора“ и бивши комунисти няма

Синята партия разгласява в уеб страницата си позиция, в която се упорства президентът Румен Радев да съобщи отношението си към дейностите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Ето и цялостният текст на ПОЗИЦИЯ НА Съюз на демократичните сили „ Бивши хора “ и някогашни комунисти няма Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков възмути демократичната общност с термина „ някогашни хора “, взаимстван от болшевиките в Съюз на съветските социалистически републики и употребен от Българска комунистическа партия, с цел да уточни своя съсловен зложелател – хората, унизени от режима, с отнето имущество и унищожени ориси. Хора, които са били градили с заслужен труд стопанската система и културата на докомунистическа България: царски офицери, юристи, учители, духовници, притежатели на предприятия, търговци, производители, аграрни стопани, дипломати и политици. Не сме учудени, че тъкмо Рашков употребява този термин. Той е комунистически следовател от Живково време, откърмен с идеологията и методите на Държавна сигурност. Бивши комунисти няма, и назначения от Радев длъжностен министър го потвърди образно. Но сме омерзени от обстоятелството, че 30 години след демократичните промени, не престават да изпълзяват и да заемат значими държавни длъжности комунистически фрагменти, които не крият реваншистката си същина. Притеснени сме, че това се случва в европейска и натовска България.
Притеснени сме, че смяната, поради която Радев подвигна юмрука си, е в действителност завръщане на тъмните времена на цензура, закани и кавга с неуместните и несъгласните. Притеснени сме, че по този начин наречените протестърски партии, които сякаш защитаваха демокрацията и свободата по време на летните митинги предходната година, в този момент мълчат, като че ли нищо не се е случило.
Притеснени сме, че пред очите ни се завръщат практики, които вярвахме, че са останали вечно в предишното.
През всичките 30 години Съюз на демократичните сили не спря да напомня за комунистическия режим в България – за лагерите на гибелта, за Народния съд, за отнетата благосъстоятелност, за унищожените ориси. Много критици ни упрекваха, че сме пещерни антикомунисти. Но днешните събития би трябвало да отворят очите на приспаните! Бивши комунисти няма, те единствено чакат да настъпи още веднъж техният час! А в демократична България „ някогашни хора “ не може да има, и всеки, който си разреши да използва такива думи, би трябвало да понесе отговорността си.
На ход е Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР