Синузитът е възпалителен процес в максиларните синуси. Параназалните синуси осигуряват

...
Синузитът е възпалителен процес в максиларните синуси. Параназалните синуси осигуряват
Коментари Харесай

Лекува ли се синузит и как?

Синузитът е инфекциозен развой в максиларните синуси. Параназалните синуси обезпечават равнене на разликите сред атмосферното и вътречерепното налягане, както и стопляне на вдишвания въздух. Поражението им при синузит е съпроводено от формиране, обособяване на гной и може да обхване единия или двата максиларни синуса.

Симптоми на синузит

За синузит са присъщи явни признаци на болестта, които се ускоряват вечер и отслабват заран. Симптомите, които причиняващи синузит, включват:

Отделяне на слуз от носа, което може да варира от транспарантна консистенция до появяването на гнойни жълто-зелени частици.

Продължителна назална конгестия.

Повишаване на температурата при изострен синузит.

Обща уязвимост, замаяност, отмалялост.

Появата в региона на моста на носа на болежка и мощен напън, който може да се усили, когато главата е наклонена напред.

Загуба на вкус.

В взаимозависимост от степента на развиване на патологията, методите за лекуване на синузит се разграничават. При липса на огромно струпване на гнойни маси, лекуването ще бъде консервативно и ориентирано към угнетяване на признаците на синузит и елиминиране на инфекцията, предизвикала синузит.

За лекуване на болестта най-често се предлагат общоприети способи:

Използване на медикаменти за облекчение на назалното дишане.

Локални антисептици за угнетяване на размножаването на патогени.

Антибиотици, които ще понижат вероятността от затруднения и ще съкратят процеса на лекуване.

Противовъзпалителни средства и медикаменти за подкрепяне на изчистването на слуз от горните дихателни пътища.
 Моментален способ, с който ще отпушите носа без капки Моментален способ, с който ще отпушите носа без капки
Един от най-неприятните признаци на настинката е запушеният нос. Обикновено той предшества всички останали. Запушеният нос е вследствие...

Терапията, предписана от лекуващия доктор за синузит, би трябвало да бъде приключена напълно. Не се предлага прекъсване на приема на медикаменти, когато признаците на синузит са отслабени или те са изцяло отстранени. При огромно струпване на гной е по-трудно да се лекува синузит, защото резултатът на антибиотика ще бъде подтиснат.

Симптомите в острия етап на болестта се характеризират с интензивно формиране на гной, чието струпване може да докара до неподходящи последствия. В този случай, както и в случай че е невероятно да се отстранен признаците на болестта благодарение на медикаменти, на пациента може да бъде постановен по-радикален способ на лекуване - пункция. Пункцията се прави по долния борд на носния проход. След премахване на гнойното наличие слузта се изпраща в лабораторията.

Основната цел на проучването на слузта е да се дефинира съответният извършител на болестта. Този способ ви разрешава да изберете антибиотик, подобаващ за съответен случай и да предпише най-ефективното лекуване на синузит. След пункция носната празнина се измива с дезинфекционен разтвор. Ако са нужни няколко пункции, в мястото на пункция се слага катетър, през който ще се правят многократни операции за изцяло лекуване.

Като превантивна мярка се предлага навреме да се потърси здравна помощ, да не се подценяват първичните признаци на синузит и да се съблюдават всички рекомендации по отношение на лекуването. Също по този начин би трябвало да се придържате към разпоредбите на здравословен метод на живот, ориентирани към поддържане на защитните сили на организма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР