Синовете на мексиканския наркобарон Ел Чапо са най-големите производители и

...
Синовете на мексиканския наркобарон Ел Чапо са най-големите производители и
Коментари Харесай

Синовете на наркобарона Ел Чапо са основния производител на нашумелия фентанил

Синовете на мексиканския наркобарон Ел Чапо са най-големите производители и снабдители на фентанил по света, настояват държавните управляващи в Съединени американски щати. Опасната дрога стана изключително известна у нас през последните месеци, а за съдбовните последствия от използването й предизвести персонално и министър председателят Николай Денков на последното съвещание на държавното управление.

През май Хоакин Гусман Лопес и трима членове на могъщия мексикански картел Синалоа бяха глобени от Съединени американски щати за хипотетичен трафик на фентани л - понастоящем считан за най-смъртоносния опиат. Месец преди този момент в щатите бяха повдигнати задочни обвинявания и на т рима братя на Гусман Лопес за ръководство на интервенция за трафик на фентанил, подхранвана от китайски химически и фармацевтични компании.

Самият татко - известният Ел Чапо - сега излежава доживотна присъда в американски затвор. Той има общо 12 деца, като 36-годишният Хоакин е считан за неговия директен правоприемник, именуван постоянно Ел Чапито.

Колко гибелен може да бъде фентанила

Американските управляващи, натоварени с битката с трафика на опиати са безапелационни, че Мексико и Китай са главните източници на фентанил, импортиран незаконно в страната.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) 71 000 души са умряли в Съединени американски щати от предозиране на синтетични опиоиди като фентанил през 2021 година

Фентанилът е мощен опиоид , употребен като болкоуспокояващо. Заедно с други медикаменти се употребява за упойка. Употребява се и като развлекателен опиат , от време на време разбъркан с хероин, кокаин или метамфетамин, и неговите евентуално смъртоносни резултати при предозиране мъчно могат да бъдат обезвредени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР