Синоптиците прогнозират топлото време да се задържи до края на

...
Синоптиците прогнозират топлото време да се задържи до края на
Коментари Харесай

15 вируса ни атакуват заради топлото време

Синоптиците предвиждат топлото време да се задържи до края на седмицата. Слънчевото време обаче крие и опасности за здравето. Резките промени водят до неспособност на организма да се приспособява, до спад на имунната отбрана. Личните лекари от своя страна регистрират растеж на болните от вирусни инфекции.

15 вируса ни нападат тази есен, заяви неотдавна шефът на центъра за заразни заболявания - професор Tодор Kантарджиев.

"Летните вируси още не са си тръгнали, а зимните към този момент пристигнаха. В момента има огромно многообразие от вирусна патология ". Това съобщи пред Нова тв доктор Гергана Николова.

Есенно-зимните вируси са съпроводени с висока температура, болки в мускулите, хрема и болно гърло. Д-р Николова поучава да се вземат превантивни ограничения против грипа, който следва през декември и януари. Според нея е належащо на по ранен стадий хората да се извърнат към персоналните си лекари за съвет по какъв начин да се предпазят.

"Спорт, разходки, повече плодове и зеленчуци, проветряване, разчистване на подове и повърхности понижат риска от заболяване ", поучава лекарят. Тя изясни, че ниските температури са обострили съществено болесттите на опорно-двигателния уред.

"Нараснаха пациентите, тази игра във времето съответства със старта на образователната година ", разясни Николова. И добави, че е имала случаи с три инсулта за ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР