Синоптиците от НИМХ при БАН протестират. С писмо до премиера

...
Синоптиците от НИМХ при БАН протестират. С писмо до премиера
Коментари Харесай

Синоптиците от НИМХ настояват за отделяне от БАН

Синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките стачкуват. С писмо до премиера Бойко Борисов метеоролозите упорстват да се извади Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) от състава на Българска академия на науките и да мине под шапката на Министерството на образованието като независима научна организация. Те декларират още, че към този момент стопират да извършват всевъзможни разпоредби и решения на Българска академия на науките , съобщи Българска национална телевизия.

Има безусловно действителен късмет да спрем да работим, нашите проблеми от години са свързани с липса на задоволително финансиране и дефицит на фрагменти, изясни Орлин Георгиев, началник отдел " Специализирани измервания " към Национален институт по метеорология и хидрология. По думите му, работещият в института личен състав е висококвалифициран, само че поради ниските заплати има всеобщо отвращение на експертите да постъпят на работа в Национален институт по метеорология и хидрология.

Ние сме симбиоза на науката и практиката, което не желаеме да изгубим в с бъдеще, безапелационен е Георгиев.

Той изясни, че пред последните три месеца, Национален институт по метеорология и хидрология продължава да работи с помощта на Министерството на образованието, което отпуска избрани финансови траншове за издържка.

За момента Българска академия на науките с изключение на празни обещания, друго не демонстрира и изрично има отрицателно отношение към нашия институт, споделя Георгиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР