Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология искат по-високи

...
Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология искат по-високи
Коментари Харесай

Синоптици от НИМХ настояват за по-високи заплати, готови са за протест

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология желаят по-високи заплати. Те не са получавали нарастване от две години и споделят, че са подготвени да стачкуват, в случай че не се намерят пари за повдигане на възнагражденията им.

 

Минималната заплата на експерт с просветителна степен „ магистър “ е 1050 лв. бруто, настояват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

 

„ Ние се борим да стане 1500 лв.. Искаме да бъдат обвързани с размера на минималната работна заплата тези хонорари, както и възнагражденията на университетския състав да бъдат обвързани със междинното брутно заплащане “, акцентира Анастасия Кирилова по бТВ. 

 

Министерство на околната среда и водите е показало на Министерство на финансите казусът с ниското възнаграждение в системата си и е отправено искане за спомагателни разноски за личен състав, в това число и 4,1 млн. лв. за покачване на заплатите в Националния институт по метеорология и хидрология, дават отговор от Министерство на околната среда и водите.

 

Ако се стигне до митинг, работният развой ще продължи, защото касае Националната сигурност, безапелационни са синоптиците.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР